Muligheder / Vandreture

Vandreture

 
Vi bor midt i det mest fantastiske vandreterræn - midt i Nationalpark Thy. Vores græsplæne er forbundet med nationalparkens stisystem, så vi kan gå direkte ind i parken uden at komme på offentlig vej. Vi har mange oplevelser inden for bekvem gåafstand.
 
Vesterhavet er altid en gåtur værd. Tager man den nærmeste vej til stranden kommer man til et stort, meget øde stykke strand, hvor der kun er ganske få sommerhuse og der med rigtig god plads på stranden. Tager man en lidt længere tur til stranden, kommer man til Cold Hawaii's hotspot Klitmøller.
 
Der er masser af muligheder for at opleve klitheden. Noget af den mest sjældne natur i europa. Der er store almindelige klitplantager, løvskov og lave, forblæste klitplantager, der vokser utroligt langsomt. Og der er mulighed for at opleve Thagårds plantage. Et af de første forsøg på at lave en klitplantage. Den er beplantet med birketræer. De står der endnu og giver en fortryllende skovoplevelse, hvor man ikke vil blive overrasket over at møde elverpiger og trolde.
 
Vi bor tæt på Vandet sø - én af landets reneste. Langt den største del af søens vandtilførsel er grundvand. Under sandflugten føg der en masse sand et stykke ud i søen, så der i dag er den fineste sandstrand. Der er mange afmærkede ruter i nationalparken og mange flere, der ikke er afmærkede, så der er mange muligheder for at fare vild i parken, der er på størrelse med Langeland. Så man bare kan nyde naturen og vandringen. Når man ikke længere har lyst til at være faret vild, finder man en grusbelagt vej og følger den til det næste kryds.
 
Nationalparken har et godt netværk af grusbelagte veje, der alle er navngivet. Der plejer at være vejnavneskilte i alle kryds, så man kan se hvor man er. Eller også tager man bare sin mobiltelefon frem og finder sin position. Der er udmærket mobildækning i nationalparken.
 
Vi samarbejder med Thybo & Co. For et beskedent beløb får man mulighed for at få en forberedt rute, hvor der er beskrivelse af hvad, man ser på turen, og hvor ruten kan downloades på en app, så man let kan følge den.
Annette Skou  | Tlf.: +45 51 82 01 34 | annette-skou@live.dk